HOME  .  GDE SMO?  .

O NAMA  .  O SMEŠTAJU  .  O PLAŽI  .  ŠTA PONETI  .  GDE LUNJATI  .  CENOVNIK  .  KONTAKT

MIRAN I URBANI KUTAK

PONESITE se dobro raspoloženje, ostalo imamo mi:

 

- klima-uređaje u apartmanima

- frižidere u apartmanima

- tehničku vodu (uvek je imamo)

- dorbo društvo

- spremište za morske rekvizite:

       - aždaje, delfine, peraja sa i bez delfina, spremište za manji čamac...

- mir i tišinu.

GDE LUNJATI?

 

 

 

HERCEG-NOVI

Kao svojevrsna raskrsnica istoka i zapada, Herceg Novi je bio izložen uticajima hrišćanstva i islama. I upravo takvo istorijsko preplitanje, različitih kultura i vjera , u dodiru sa iskonskom ljepotom, dovelo je do jedinstvene sinteze različitih stilova. Na tlu Herceg Novog smenjivale su se različite civilizacijske, odnosno kulturne tekovine, ostavljajući dubok trag na današnji izgled Herceg Novog.

 

Kroz svoju dugu i burnu istoriju, grad Herceg Novi kao da se neprestano takmičio sa prirodom u stvaranju neprolaznih prirodnih i umjetničkih ljepota, kojima je itekako bremenit. Kompleks manastira Savina svakako je najilustrativniji primjer kreativnog sjedinjenja čovjekove maštovitosti, protkane graditeljskim umjećem i iskonske ljepote prirode.

 

GOSPA OD ŠKRPJELA

U Risanskom zalivu nalaze se dva ostrvca - Sveti Đorđe i Gospa od Škrpjela, na kojima su smješteni vjerski objekti sa umjetničkim djelima neprocenjive vrijednosti. Na ostrvima se nalazi i zbirka arheoloških eksponata, slikarskih portreta, modela brodova, i predmeta umjetničkih zanata i svakodnevice. Peraški školji Sv. Đorđe i Gospa od Škrpjela su neodvojivo povezani sa istorijskim, pomorskim i kulturnim razvojem Perasta, sa kojim zajedno čine najčarobniji dio Bokakotorskog zaliva.

 

ĆATOVIĆA MLINI

 

U zalivu Boke Kotorske u mestu Morinj nalazi se stari mlin preuređen u konobu pod imenom ĆATOVIĆA MLINI. Uz bogatu ponudu plodova mora, raznovrsne ribe i dobrog vina, doživećete lepe trenutke uz odličnu poslogu. Kada je pretoplo uz more, ovde ćete se osvežiti, a možda Vam zatreba i džemper.

 

PERAST, KOTOR

 

U Perastu, na samoj obali, možete posetiti Pomorski muzej grada Perasta. Dalje prema Kotoru predlažemo Vam da posetite Risan, Dobrotu - mesta sa vrlo zanimljivim etno-kulturološkim sadržajima. U samom gradu Kotoru posetite bedeme Starog grada, katerdalu Sv. Tripuna kao i Pomorski muzej grada Kotora. Pomorski fakultet je sa najdužom tradicijom na svetu i najboljim pomorcima.

 

Ako se zadesite 15. avgusta u Kotoru, svojim prisustvom ćete uveličati divnu manifestaciju Bokeljske noći, sa maskenbalom čamaca na moru.

 

TIVAT je grad na obali koji je u letnjem periodu, u avgustu, bogat pozorišnim predstavama i događanjima.

 

BUDVA Vam nudi bogat sadržaj noćnog života u dobrim klubovima i kafićima.

 

Za sada toliko, vidimo se :)

 

 

DRUŠTVENE MREŽE

FACEBOOK

YOU TUBE

INSTAGRAM

all rights reserved         copyright by apartmani pterović 2020.

C

R